Er is nog nooit zo veel data geweest als nu. Volume en variëteit nemen almaar toe, en steeds sneller ook. Er zijn meer gebruikers van data dan ooit: beslissers en leidinggevenden hebben een verklaarbare honger naar betrouwbare data waarop ze hun handelen kunnen baseren.

Het is erop of eronder: het aantal voorbeelden van datagedreven disruptie neemt sterk toe. Nieuwe spelers die handig en innovatief gebruikmaken van data zijn nu in praktisch elke markt te vinden. Daarom is het slim kunnen inzetten van data een strategische succesfactor geworden.

Met die constatering zou je verwachten dat alle grote bedrijven inmiddels een datastrategie hebben. Maar de werkelijkheid is anders, en dat komt doordat maar weinigen echt weten wat zo’n strategie is en wat er bij het opstellen ervan allemaal komt kijken.

De CIO is bij uitstek gepositioneerd om hierin verandering te brengen. Wil je weten hoe je een datastrategie inricht? Download dan onze whitepaper.

Download de paper op itexecutive.nl