Om de transitie naar digitaal te maken, moeten bedrijven data ten volle inzetten. En ofschoon de business vandaag de dag meer kennis over technologie bezit en dichter naar IT beweegt, blijft de CIO het best gepositioneerd voor deze operatie. Niemand anders in de business heeft immers zo’n goed overzicht van de applicaties, processen en data die worden gebruikt in de organisatie. Maar als een organisatie niet openstaat voor verandering en blijft vasthouden aan vertrouwde denk- en werkwijzen, kan de beste CIO ter wereld geen duurzame transformatie bewerkstelligen.

Om data ten volle te benutten, is een datagedreven cultuur nodig. Maar hoe kom je daar? Op de weg er naartoe ligt een aantal grote obstakels: niet alleen technologische legacy, maar ook vastgeroeste denkwijzen – die zeer zijn beïnvloed door de beschikbare technologie, in beton gegoten processen, datasilo’s die het delen van data in de weg staan en een slechte afstemming van business en IT. Hoewel het dus simpel lijkt technologie van cultuur te scheiden, zijn deze zaken zeer met elkaar verweven, waardoor de lat voor de CIO heel hoog ligt.

Hoe pak je de transformatie aan? Hoe kun je je organisatie datagedreven maken? Als je hierover meer wilt weten, download dan onze whitepaper.

Download de paper op itexecutive.nl